nieuws

Stijgende lijn voor De Hoop

Archief

De Hoop, herverzekeraar van medisch verzwaarde overlijdensrisico’s, heeft vorig jaar de stijgende lijn vastgehouden.

Het nettoresultaat van De Hoop kwam uit op e 2,2 (1,9) mln, waarvan e 1,3 (1,5) mln als winstdeling is uitgekeerd aan de drie aandeelhouders: Aegon, Nationale-Nederlanden en Onderlinge ‘s-Gravenhage. De solvabiliteit van de herverzekeraar bedraagt inmiddels e 46,4 mln, waar slechts e 2,4 mln is vereist.
Het brutopremie-inkomen van De Hoop bedroeg e 5,7 (5,4) mln, waarvan e 0,3 (0,1) mln uit koopsommen. De verzekeringsportefeuille, bestaande uit 11.668 polissen, groeide tot e 360 (333) mln verzekerd kapitaal. Tegenover een productie van e 58 (49) mln stond een royementscijfer van e 28 (24) mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.