nieuws

Sterke groei Leven bij NVA-leden

Archief

De provisie-ontvangsten uit levensverzekeringen zijn voor de NVA-kantoren in 1995 met 17,5% gestegen. Na de groei van 22% in 1994 betekende dat opnieuw een goed jaar voor de levensector. De leven-branche neemt 27% van het totaal aan ontvangsten voor zijn rekening.

Dit blijkt uit het Bedrijfsvergelijkend Onderzoek (BVO), dat in opdracht van NVA door het Economisch Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf is uitgevoerd.
De provisie-inkomsten uit Schade groeiden eveneens, zij het met minder grote percentages: 6,9%. De schadepremies groeiden met 7,6% overigens harder dan de provisies.
De provisie uit hypotheekbemiddeling daalde in 1995 met 23,8% Het hypotheekvolume daalde met 14,5%.
De totale ontvangsten uit Leven, Schade en hypotheken namen met 8% toe; de kosten voor de onderzochte NVA-kantoren met 6,7%. Het economische resultaat steeg daarmee met 14,5%.
Op de assurantiekantoren werd het drukker: het aantal cliënten steeg met 4,3%, het aantal polissen met 5,1%. Het aantal medewerkers per kantoor groeide met 3,1%. Een NVA-kantoor heeft hiermee gemiddeld 13,4 fulltime medewerkers in dienst.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.