nieuws

Stemkwaliteit Britse callcenters onder de maat

Archief

Britse verzekeraars zetten hun merkwaarde, klantloyaliteit en uiteindelijk hun verkoop op het spel, omdat klanten het moeilijk vinden om de medewerkers in hun callcenters te verstaan

Dit blijkt uit een onderzoek over stemkwaliteit, dat is gehouden onder 22 callcenters van Britse verzekeraars, banken en luchtvaartmaatschappijen. Van alle geteste callcenters heeft 55% stemkwaliteit die onder de maat is en lijdt 64% onder buitengewoon achtergrondgeluid, stemverdraaiingen en wegvallend stemgeluid. Ook blijkt dat geen van de callcenters voldoet aan het kwaliteitsniveau dat in een binnenlands telefoongesprek te horen is. De Britse callcenters in het buitenland scoren het laagst in de test; tweederde van de medewerkers daar is moeilijk te horen, tegenover iets minder dan de helft (46%) van de medewerkers in callcenters in Groot-Brittannië. Aangezien callcenters belangrijk zijn voor Britse bedrijven, worden de bedrijven gewaarschuwd de stemkwaliteit te verbeteren om een eind te maken aan de ontevredenheid van de klant.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.