nieuws

Steeds meer werkgevers eigen-risicodrager WAO

Archief

Begin dit jaar droeg 1,3% van de 371.308 werkgevers in ons land het eigen-risico voor de WAO. In 1998 was dit 0,1%.

Van de huidige 4.731 eigen-risicodragers is 20% aan te merken als grote werkgever en 80% als kleine werkgever (werkgevers met een totale loonsom van maximaal vijftien maal de gemiddelde loonsom per werknemer in ons land). Samen hebben zij een aandeel van 5,8% van de totale loonsom waarover WAO-premie wordt geheven. Dit meldt het UWV, de Uitvoeringsinstelling Werknemersverzekeringen. Het UWV weet niet welke percentages eigen-risicodragers zich voor het risico hebben verzekerd of daarvoor een bankgarantie hebben.
Van de werkgevers in de verzekerings- en ziekenhuissector is 4,5% eigen-risicodrager voor de WAO. De grafische industrie en de banksector staan aan kop met respectievelijk 48% en 44%. De mogelijkheid om zelf risico te dragen voor de WAO werd in 1997 ingesteld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.