nieuws

Stater zoekt nieuwe aandeelhouders

Archief

Facilitair hypotheekbedrijf Stater, voor 60% eigendom van ABN Amro, gaat mogelijk nieuwe eigenaars zoeken voor 40% van zijn aandelen. Het wil hiermee voorkomen straks volledig eigendom te zijn van ABN Amro.

Bouwfonds is nu eigenaar van 40% van de Stater-aandelen. Omdat ABN Amro gefaseerd eigenaar wordt van Bouwfonds, zou Stater op termijn een 100%-dochter worden van de bank. Dat is niet gewenst, zegt Stater-directeur Rik Douwes in Het Financieele Dagblad. Een (gedeeltelijke) beursgang had aanvankelijk de voorkeur, maar vanwege het huidige beursklimaat zal waarschijnlijk worden gekozen voor een gedeeltelijke verkoop van het Bouwfonds-belang. Momenteel wordt nog onderzoek gedaan naar de wijziging van de eigendomsverhoudingen. Later dit jaar zal een besluit worden genomen.
Stater – dat al in Duitsland en België is gevestigd – wil binnen vijf jaar in heel Europa actief zijn. Uitbreiding van de activiteiten naar het administreren van verzekeringen is volgens Douwes voorlopig niet aan de orde.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.