nieuws

Stater: ‘Fout treft veel minder klanten’

Archief

De fout bij Stater die ertoe heeft geleid dat bij hypotheken van Bank of Scotland ten onrechte geen, te veel of te weinig bereidstellingsprovisie is berekend (zie bericht donderdag), betreft minder klanten dan  inkoopcombinatie NIA stelt. “In plaats van 300 zijn het er bij NIA veel minder. Dergelijke gevallen komen buitengewoon weinig voor. Bovendien is het gemiddelde terug te betalen bedrag ongeveer € 450 en geen € 1.000”, zegt Henri Hofsteenge, directeur Stater Nederland. “Klanten wisten dat zij dit bedrag moesten betalen en hebben ervoor getekend.”

Hofsteenge wil niet bevestigen dat het om klanten van Bank of Scotland gaat en geen bedragen noemen. “Het is een menselijke fout geweest: de berekening is verkeerd ingeregeld. Die fout is nu verholpen.” Stater int de bedragen rechtstreeks bij de consument. “Dat is gebruikelijk”, aldus Hofsteenge. “Te veel betaalde bedragen proberen wij nog deze maand over te maken. We willen het zo klantgericht mogelijk oplossen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.