nieuws

‘Stakingsonderlinge’ bouwsector opgericht

Archief

Opgericht is de Onderlinge Waarborgmaatschappij OGB in Den Haag. Het is een ‘voortzetting’ van een stichting voor het stakingsrisico van bouwondernemers.

De OGB, een vrijgestelde onderlinge die als zodanig eind juli toestemming heeft gekregen van de Pensioen en Verzekeringskamer, is gelieerd aan AVBB, het Algemeen Verbond Bouwbedrijf. De OGB is een voortzetting van de stichting Onderlinge Garantieregeling Bouwbedrijf, een fonds waarin aangesloten werkgevers geld storten voor eventuele financiële schade bij stakingen van de werknemers. Het VVB kwam er enige tijd geleden achter dat deze al lang bestaande activiteit moet worden aangemerkt als verzekeren en heeft zich derhalve bij de Verzekeringskamer gemeld. Bij het AVBB zijn via achttien lid-verenigingen ongeveer zevenduizend werkgevers aangesloten. Een deel van hen is aangesloten bij de OGB.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.