nieuws

Stad Rotterdam verwerft meerderheid in Europeesche

Archief

Het is er, acht jaar na het nemen van een 20%-belang, toch van gekomen: Stad Rotterdam verkrijgt de meerderheid in het aandelenkapitaal van de Europeesche.

De oorspronkelijk groot-aandeelhouder, de Zwitserse Union Rück, is bezig zich terug te trekken uit de directe verzekering en wilde in dat kader naar een minderheidpositie in de Europeesche.
Stad Rotterdam had inmiddels haar oorspronkelijke 20%-belang uitgebouwd tot de 48% die zij sinds 1992 bezat. Door overneming van 22% van de aandelen komt Stad Rotterdam nu op 70%. Union Rück behoudt de resterende 30% van de aandelen in de Europeesche. De Europeesche neemt een vooraanstaande plaats in op de markt van de reis- en recreatieverzekeringen. “Het beleid van Stad Rotterdam is er op gericht de Europeesche die plaats te laten behouden. De Europeesche zal zich dan ook als zelfstandige organisatie met een eigen identiteit in de markt blijven profileren”, aldus het concern.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.