nieuws

Stad Rotterdam verbetert aov’s

Archief

In de aov’s van Stad Rotterdam is het arbeidsongeschiktheidscriterium versoepeld. Voor nieuwe aov’s is tevens de overlijdensdekking vervangen door een ongevallendekking.

Vorig jaar adviseerde het Verbond van Verzekeraars om het criterium ‘beroepsarbeidsongeschiktheid’ vervangen door het minder ruime criterium ‘passende arbeid’. Stad Rotterdam neemt dit advies – “gezien de huidige ontwikkelingen in de markt” – slechts gedeeltelijk over. In bepaalde gevallen zal het criterium ‘passende arbeid’ worden gehanteerd, namelijk wanneer de verzekerde zijn onderneming binnen twee jaar na het ontstaan van de arbeidsongeschiktheid zonder overleg met, en toestemming door, Stad Rotterdam beëindigt of het aandeel in de onderneming verkoopt.
Voor nieuwe aov’s is de overlijdensdekking vervangen door een uitgebreide ongevallendekking. Bij overlijden als gevolg van een ongeval wordt nu de verzekerde jaarrente uitgekeerd. De wijziging geldt uitsluitend voor polissen die vanaf 1 april van dit jaar worden opgemaakt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.