nieuws

St. Barbara Heerlen komt in handen van Nuva

Archief

De Meppelse uitvaartverzekeraar Nuva heeft de verzekeringsportefeuille overgenomen van de onderlinge begrafenis- en crematievereniging St. Barbara in Heerlen.

“De portefeuille is interessant voor onze positie in het zuiden”, aldus Ton van der Wiel, fusiemanager van Nuva en AVVL. St. Barbara telt bijna vierduizend verzekerden, goed voor een premie-inkomen van nog geen kwart miljoen gulden per jaar. In maart kocht Nuva al het Limburgse BVZ, waar 22.000 mensen zijn verzekerd voor hun uitvaart (bijna 50.000 polissen). Nuva telt inclusief BVZ en St. Barbara 318.000 verzekerden.
De portefeuille van St. Barbara stond sinds begin dit jaar te koop (zie AM 1/2, pag. 19). Reden daarvoor waren financiële problemen, die vorig jaar zomer ontstonden nadat de penningmeester verzekeringsgelden achterover zou hebben gedrukt. Volgens Van der Wiel is de portefeuille-overname door Nuva een verbetering voor de polishouders. “De aanspraken zijn veiliggesteld; dat is een vooruitgang voor de verzekerden.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.