nieuws

SRK verwacht nog veel groei in gezinsrechtsbijstand

Archief

Van de gezinnen voelt 46% voor een rechtsbijstandpolis. Dit blijkt uit een onderzoek dat SRK heeft laten houden.

Op grond van het onderzoek concludeert SRK Rechtsbijstand dat in de sector gezinsrechtsbijstand meer groei mogelijk is dan tot dusverre mocht worden aangenomen. In 1994 liet SRK ook al eens een onderzoek houden. Daar kwam toen uit dat een marktpenetratie van 30% haalbaar was. Op dit moment heeft ongeveer 15% van de gezinnen een rechtsbijstandverzekering. Het onderzoek is gebaseerd op 520 gesprekken.
Uit het onderzoek blijkt verder dat 95% van de ondervraagden, ook degenen die zijn verzekerd, niet altijd goed weten wat de verzekering dekt. Gevraagd naar de dekkingsmogelijkheden, noemt 27% verkeersongevallen, 14% arbeidsgeschillen, 26% andere mogelijkheden en zegt 33% niet precies te weten om welke geschillen het kan gaan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.