nieuws

SRK groeit wederom door gezinssector

Archief

Bij de SRK-verzekeraars steeg vorig jaar het totale premie-inkomen met 16,4% naar f 94,4 mln. In de gezinssector steeg dit met 31,5% naar f 46,3 mln.

Negentien verzekeraars voeren in SRK-verband rechtsbijstandverzekeringen. Hun totale aantal gezinsrechtsbijstandverzekeringen steeg vorig jaar met 35% (42%) tot 185.000. SRK-directeur Simon ten Have is het jaarverslag aan het voorbereiden en heeft er nog geen zicht op welke distributiewijze de meeste groei heeft gegenereerd.
De SRK-verzekeraars hadden vorig jaar in het totaal 1,3 miljoen (+5,4%) rechtsbijstandposten. In de autosector (inclusief verhaalsservice) steeg het premie-inkomen met 2,6% naar f 25,6 mln, en het aantal posten met 4,3% naar 386.000. In de bedrijfsrechtsbijstand steeg het premie-inkomen met 9,9% naar f 10,5 mln en het aantal posten met 6,6% naar 9.230.
Bij de aanvullende dekkingen, voor onder meer ongevallen, en verhaalsrechtsbijstand voor avp en ziekengeld, steeg het premie-inkomen met 5,0% naar f 11,9 mln en het aantal posten met 0,3% naar 722.800.
Bij SRK werden vorig jaar 47.300 (+14,8%) zaken aangemeld. Bij SRK zijn aangesloten: Aegon, Algemene Zeeuwse, Amev (excl. Amev Interlloyd), Axent, Elvia, Geové, De Goudse, Hooge Huys, Juweliers Onderlinge, Koolhaas, Nationale-Nederlanden, Postbank, Proteq, Reaal, RVS, Rialto, Tiel Utrecht, Winterthur, en St. Paul.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.