nieuws

Spanjaard haalt autopolis bij tussenpersoon

Archief

Autos vinden in Spanje voornamelijk verzekeringsdekking via een tussenpersoon

Volgens cijfers van Icea, die gegevens verzamelde van 69 verzekeraars (goed voor 90% van de Spaanse markt), is het intermediaire marktaandeel in de branche Auto 71%. Het bankkanaal komt niet verder dan 2%, terwijl direct-writers de overige 27% voor hun rekening nemen. In dat percentage is internet inbegrepen: 1,2% van de autoverzekeringen wordt direct op het web gesloten. Internet speelt verder alleen een (marginale) rol bij de verkoop van ziektekostenverzekeringen. Andere schade- of levensverzekeringen worden niet via internet verkocht. Van alle Spaanse verzekeringen wordt slechts 0,34% via internet verkocht.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.