nieuws

Sofinummer

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft staatssecretaris Hoogervorst opnieuw gevraagd om toe te staan dat partijen in het reïntegratieproces (bij arbeidsongeschiktheid) gebruik maken van sofinummers. Dat zou een efficiënt gegevensverkeer bevorderen. Drie jaar geleden werd dit verzoek om privacy-redenen afgewezen.

Uitkering Zuid-Afrika
Ons land heeft met Zuid-Afrika een verdrag gesloten over de ‘export’ van sociale uitkeringen. Dit houdt in, dat aanspraken op Ziektewet, WAO, WAZ, Nabestaanden- en Kinderbijslagwet ook (blijven) gelden bij verblijf in Zuid-Afrika. De AOW wordt altijd zonder meer in het buitenland betaald.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.