nieuws

SNS Reaal nieuwe eigenaar Zwitserleven

Archief

SNS Reaal neemt voor ruim € 1,5 mld per 1 januari volgend jaar Zwitserleven, Swiss Life Asset Management en Swiss Life Belgium over van Siwss Life

Hiermee wordt SNS Reaal met een marktaandeel van 16% na ING de tweede levensverzekeraar van ons land, nog voor Eureko. Met een totale brutopremieomzet van € 4,9 mld (2006) wordt het concern zesde in grootte, voor Delta Lloyd (€ 4,0 mld). De naam en de locatie van Zwitserleven blijven bestaan; in het huidige hoofdkantoor in Amstelveen (750 medewerkers) worden tevens alle pensioenactiviteiten van Reaal en AXA ondergebracht. Bestuursvoorzitter Sjoerd van Keulen van SNS Reaal verwacht geen gedwongen ontslagen, maar denkt de komende vijf jaar wel een personeelsreductie van 300 fte te kunnen realiseren. Zwitserleven-topman Marco Keim krijgt een plaats in het Reaal-bestuur.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.