nieuws

SNS Reaal koopt Nieuwe Hollandse Lloyd

Archief

Het Duitse Ergo heeft met SNS Reaal een intentieverklaring ondertekend voor de verkoop van dochter Nieuwe Hollandse Lloyd. De stap is voor beide concerns “een logische, strategische stap”. Ergo wil expanderen in Zuid-, Midden- en Oost-Europa en wilde al langer af van de Nederlandse bedrijven met een geringe omvang. In dat kader werd eind 2003 al ziektekostenverzekeraar DKV verkocht aan Menzis. Ergo is nu alleen nog met DAS Rechtsbijstand actief in ons land. SNS Reaal heeft diverse redenen voor de aankoop, die met eigen middelen wordt betaald. “Versterking van het marktaandeel, verbreding van het productaanbod, uitbreiding van het klantenbestand en versterking van het distributienetwerk”, noemt topman Sjoerd van Keulen. Vooral de activiteiten van Nieuwe Hollandse Lloyd op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen spreken aan. “Dat wil SNS Reaal met voorrang gaan ontwikkelen.”

Nieuwe Hollandse Lloyd (NHL) zal binnen achttien maanden opgaan in intermediairmaatschappij Reaal. Daarbij vallen onder de 179 medewerkers (fte)  geen collectieve ontslagen, zo heeft SNS Reaal verzekerd. De NHL-portefeuille telt 175.000 klanten, goed voor € 163 mln premieomzet, waarvan 21% in Leven en 79% Schade (aov, motorrijtuigen, brand, transport en aansprakelijkheid). Van alle schadepremies komt 20% binnen via een veertigtal volmachtkantoren. Verder haalt NHL ruim € 50 mln premie uit co-assurantiën.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.