nieuws

SNS Bank goed voor 20% levenproductie Reaal

Archief

De circa tweehonderd bankkantoren van SNS Bank hebben vorig jaar bijna e 150 mln premie geboekt uit nieuwe levensverzekeringen. Het bankkanaal zorgt daarmee voor 20% van de totale levenproductie van zusterbedrijf Reaal.

Reaal verkocht in 2003 voor e 721 mln aan nieuwe levenpolissen, waarvan e 635 mln uit koopsommen. Die premies ineens waren vooral bestemd voor direct ingaande lijfrenten. Reaal bewerkstelligde daarmee in het koopsomsegment een marktaandeel van 8,3% (tegen 8,4% in 2002). Inclusief Zurich was dit marktaandeel 8,9%. Bij de levenpolissen tegen periodieke premiebetaling vergrootte Reaal het marktaandeel tot 10,1% (inclusief Zurich 11,1%).
De SNS-banken brachten hun aandeel op 20%, dankzij een productiestijging van 25%. De grootste aanbrenger van polissen is het onderdeel ‘Speciale Distributie’, waaronder bijvoorbeeld Univé, DSB Groep, hypotheekketens en landelijke tussenpersonen vallen. Hier verdubbelde de omzet tot 35% van de gehele levenproductie van Reaal. De reguliere assurantiekantoren (productiegroei 16%) zorgen voor zo’n 30% van die productie, terwijl de rest afkomstig is van (semi-)collectieve pensioenregelingen. De verkoop van het pensioenbedrijf steeg vorig jaar met 15%.
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte onlangs bekend dat banken in 2003 goed waren voor 22% van de individuele levenproductie, tegen 19% in 2002 (zie AM 13, pag. 1). Het intermediaire aandeel was gedaald tot 65% (67%). Het CBS heeft de polisverkoop van Reaal volledig gerangschikt onder de noemer ‘intermediair’. Dat geldt ook voor die van Nationale-Nederlanden en Amev, die beiden hun productie deels danken aan ING Bank respectievelijk Fortis Bank.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.