nieuws

Slechte autobumpers leiden tot hoge kosten

Archief

Uit onderzoek van het technische onderzoekscentrum Thatcham blijkt dat de meeste autobumpers slecht zijn ontworpen

Hierdoor zijn Britse verzekeraars jaarlijks circa € 367 mln aan reparatiekosten kwijt, terwijl deze uitgaven te voorkomen zijn. Veel voertuigen blijken onvoldoende bescherming te bieden als op een lichte aanrijding een zwaarder ongeval volgt, omdat de bumper niet goed herplaatst is of niet meer past. Dat leidt tot onnodig hoge schadeposten. Dit kan resulteren in hogere premies, verlies van no-claimkortingen en onnodig ongemak voor automobilisten. Verzekeraar Norwich Union is blij met de uitkomsten van het onderzoek en hecht meer waarde aan het praktische ontwerp van bumpers, dan aan het dienen ervan als modeaccessoire. Verzekeraar Direct Line daarentegen zegt nog geen grote stijgingen te hebben gezien van bumperclaims in het bijzonder, maar houdt het in de gaten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.