nieuws

Sir Huckleberry failliet verklaard

Archief

De Hullberry Insurance Company Onderlinge Waarborgmij, handelend onder de naam Sir Huckleberry, is failliet.

Het faillissement is op verzoek van curator Fons Spliet aangevraagd. “Ik was al een jaar de stille bewindvoerder, omdat het bedrijf in een noodregeling verkeerde”, zegt Spliet. “Toen ik op een gegeven moment een negatief eigen vermogen constateerde, heb ik het faillissement aangevraagd.”
Over de omvang van de schuld kan curator Spliet nog niet veel zeggen: “Er zijn wel wat aanspraken gemaakt, maar die worden deels ook weer betwist als tegenvorderingen.” Er is geen personeel bij het faillissement betrokken. “Het verzekeringsbedrijf had min of meer een jaar geleden al zijn activiteiten beëindigd”, aldus Spliet.
Pretverzekeraar
Sir Huckleberry gaat de assurantiegeschiedenis in als de Amsterdamse pretverzekeraar. Het bedrijf typeerde zichzelf als ‘de meest ongewone verzekeringsmaatschappij ter wereld’. De maatschappij voerde elf producten tegen eenmalige premies, waaronder min of meer serieuze dekkingen voor de kosten van het slaan van een hole in one, het krijgen van een tweeling, het uitvallen van mobiele telefoons en het stranden van een huwelijk. De ‘pretpolissen’ behelsden onder meer een lotto-frustratiepolis en een dekking voor kidnapping door buitenaardse wezens.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.