nieuws

SFB praat eerst met NN over afstoting verzekeringsgroep

Archief

SFB Verzekeringen, in 1998 goed voor een premie-inkomen van f 85 mln, zal vrijwel zeker door de SFB Groep worden verkocht. Dit voornemen wordt in elk geval besproken met samenwerkingspartner Nationale-Nederlanden.

De aanleiding tot verkoop van de verzekeringstak (en ook van andere commerciële dochters) van SFB wordt gevormd door het besluit van de regering om de administratie van de sociale zekerheid te nationaliseren. Dit betekent dat alle uitvoeringsorganisaties (uvi’s), waaronder de uvi van SFB, opgaan in het Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekeringen.
De SFB Groep is in 1997 een strategische alliantie aangegaan met Nationale-Nederlanden, dat inmiddels over 30% van de aandelen van SFB Verzekeringen beschikt. Nu besloten is dat SFB haar commerciële dochters gaat verkopen, wordt eerst gesproken met samenwerkingspartner NN. “Dat is simpelweg een kwestie van zakelijk fatsoen”, aldus interim-directeur Cees Boos, wiens contract met SFB per 1 september afloopt.
NN en SFB werken ook samen in de Stichting Keerpunt, een reïntegratiebedrijf waarin ook verzekeringsgroep ASR participeert (33%).
Pensioenfondsen
“Een zelfstandig voortbestaan van de SFB Groep zonder uvi is niet goed mogelijk”, stelt SFB in een persbericht naar aanleiding van een publicatie over haar ‘uitverkoop’ in De Volkskrant.
In eerste instantie wordt nu onderzocht of de pensioenactiviteiten van de groep (pensioenfonds Bouwnijverheid) kunnen worden gebundeld met die van de Kleinmetaal en de Grootmetaal. Er zou dan een combinatie ontstaan met een totaal belegd vermogen van f 100 mld.
Het bedrijfstakpensioenfonds voor de metaalnijverheid, MN Services, heeft een overeenkomst met Nationale-Nederlanden voor levensverzekeringen als aanvulling op de collectieve pensioenregelingen.
De uitvoering van de pensioenregeling en het vermogensbeheer voor de sector metaalindustrie is (door PMI) ondergebracht bij pensioenbeheerder PVF van Achmea.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.