nieuws

Screen slaat aan

Archief

In de eerste maand na de invoering van het elektronische schadeafwikkelingssysteem Screen hebben de bij Schadegarant aangesloten tussenpersonen ruim duizend Bewijzen van verzekeringsdekking online aangemaakt.

Om het gebruik van Screen verder te stimuleren, is een campagne gestart onder achtduizend tussenpersonen. Aanleveren van schadegegevens kan bij Schadegarant per 1 oktober alleen nog via internet en niet meer per fax. “We zitten nu op vijftig à zestig aangemaakte dossiers per dag, zo’n 10% van de dagproductie”, aldus Schadegarant-directeur Johan Schoonhoven. Tot eind juni hebben in totaal 292 tussenpersonen gebruik gemaakt van Screen. De aangeleverde gegevens worden automatisch overgenomen in het calculatieprogramma e-Calc, zodat de schadehersteller direct kan overgaan tot de schadecalculatie.
Voor de herstelbedrijven zijn vorige maand voorlichtingsbijeenkomsten gehouden, die door zo’n zeshonderd medewerkers zijn bijgewoond. Bij Schadegarant zijn circa 2.600 herstelbedrijven aangesloten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.