nieuws

Scooter Froukje de Both krijgt eerste kentekenplaat

Archief

Actrice/presentatrice Froukje de Both heeft op 1 september uit handen van verkeersminister Karla Peijs het eerste bromfietskenteken ontvangen. Bij tweewielerspecialist ‘Rep 26’ in Gouda monteerde de minister symbolisch de eerste kentekenplaat achterop Froukjes scooter. Dit was het officiële startsein voor de verplichte kentekenregistratie van brom- en snorfietsen in Nederland.

De kentekening van het Nederlandse bestand van brom- en snorfietsen zal naar verwachting leiden tot een substantiële daling van het aantal diefstallen. 
De kentekening was voor London Verzekeringen aanleiding om per 1 september te komen met een nieuwe verzekering, speciaal voor bromfietsen met een kenteken. Belangrijkste kenmerken van de nieuwe bromfietsverzekering zijn dat de jaarpremie lager is dan die voor brommers zonder kenteken en dat het een doorlopende verzekering is, met een bonus/malus-ladder. Ook voor Winterthur vormde de kentekening aanleiding tot de introductie van een nieuwe persoonsgebonden bromfietsverzekering met bonus/-malus-inschaling. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.