nieuws

Schuldenlast failliet Heijloo & Molkenboer ¦ 15 mln

Archief

Intermediairbedrijf Heijloo & Molkenboer (Laren) is door de Amsterdamse rechtbank failliet verklaard.

Het faillissement is aangevraagd door curator Bouwman, die geen heil meer zag in de sinds februari geldende surséance van betaling (zie AM 5, pag. 7). De schuldenlast bedraagt inmiddels f 15 mln. Onder meer de verzekeraars Aegon, Erasmus en Nationale-Nederlanden hebben nog tegoeden staan op de rekening-courant. Grootste schuldeiser is echter verzekeraar en financier Delta Lloyd, die tevens 30% van de aandelen Heijloo & Molkenboer in bezit heeft. De andere aandeelhouders zijn Jan-Anne van Dijken en Henk Heijloo.
Na het faillissement heeft curator Bouwman drie mensen ontslagen; twee daarvan hadden elders al emplooi gevonden. Het eveneens failliet verklaarde Heijloo & Molkienboer Vermogensbeheer had nog zes mensen op de loonlijst staan.
NVA-lid Heijloo & Molkenboer Risk Management staat in principe buiten het faillissement. Wel is het nu failliete Heijloo & Molkenboer voor 60% eigenaar van beursassuradeur H&M Risk Management. De curator praat met directeur en mede-eigenaar (40%) Jan Dekker over eventuele overname van de aandelen van de failliete vennootschap.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.