nieuws

Scheepsverzekeraars sluiten aan bij Salvage

Archief

De coöperatieve scheepsverzekeraars die zijn aangesloten bij de onderlingen-koepel FOV hebben een overeenkomst gesloten over Salvage-hulpverlening na brand op schepen. De overeenkomst met de Stichting Salvage is begin deze maand ingegaan en heeft een duur van twee jaar.

Evenals bij calamiteiten bij gebouwen is het ook bij scheepsbranden de bevelvoerder van de brandweer die bepaalt of de inzet van Salvage gewenst is.
Aan de overeenkomst nemen aan de kant van de FOV deel: EFM Onderlinge Schepenverzekering in Meppel, Vereniging Noord Nederland in Heerenveen, Vereniging Oranje in Groningen en de Schepen Onderlinge Nederland eveneens in Groningen.
Nieuwe voorzitter
De ondertekening van dit contract was een van de eerste officiële handelingen van de nieuwe voorzitter van de Stichting Salvage, Piet Woltman (NOWM). Hij is eind juli Egbert Gerritsen (Zwolsche Algemeene) opgevolgd, die deze functie vier jaar heeft bekleed. Het drie personen tellende bestuur van de Stichting Salvage bestaat verder uit Chris van Toor (FOV) en Etienne de Cooker (Delta Lloyd).
De overeenkomst wordt ondertekend door Piet Woltman (rechts) namens de Stichting Salvage en Chris van Toor namens de FOV.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.