nieuws

Schadevrij eerste jaar voor PorcoPol

Archief

De leden van PorcoPol krijgen 80% van hun premie gerestitueerd. Het eerste levensjaar leverde de onderlinge varkensverzekeraar geen schades op.

Van de betaalde premie wordt 64% rechtstreeks teruggestort aan de leden en 16% wordt naar een ledenrekening overgemaakt. Aan de algemene reserves is e 26.000 toegevoegd.
PorcoPol telt nu 120 leden, die samen 70.000 zeugen houden, goed voor een verzekerde waarde van e 36 mln. De totale premieomzet bedroeg vorig jaar e 725.000. De premie blijft gehandhaafd op e 10 per zeug. PorcoPol verzekert Nederlandse varkensbedrijven die biggen exporteren naar gebieden met een zogeheten artikel 10-status voor de besmettelijke ziekte van Aujeszky. De verzekering dekt de financiële gevolgen van een besmetting met het Aujeszky-virus. Zowel de directe schade (verwerpen, sterfte en bestrijdingskosten) als de indirecte schade (het ontbreken van export-mogelijkheden voor biggen en verbroken handelsrelaties) is gedekt.
De uitvoering van het verzekeringsbedrijf van PorcoPol is in handen van Interpolis Agro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.