nieuws

‘Schadevergoeding kan veel sneller’

Archief

Verreweg de meeste verzekerden zijn tevreden over de snelheid waarmee verzekeraars schade vergoeden, zo blijkt uit onderzoek onder 986 mensen in opdracht van Verzekeruzelf.nl. Van hen geeft 78% aan tevreden te zijn, “terwijl de schadeafhandeling vaak langer duurt dan nodig is”, zegt de online variant van volmachtbedrijf Intrasurance.

Ruim de helft (57%) van de respondenten die wel eens schade hebben geclaimd, kreeg tussen een week en een maand na de schadeclaim uitbetaald. Eén op de vijf moest langer dan een maand wachten, bij 10% duurde de uitbetaling van de vergoeding langer dan twee maanden. “De uitkomsten zijn opmerkelijk omdat verzekeraars in staat zijn om binnen enkele werkdagen na vaststelling van de schade tot betaling over te gaan”, zegt Verzekeruzelf. Het bedrijf garandeert zelf dat schades binnen 24 uur worden uitbetaald. “Als men eenmaal weet dat het ook binnen enkele dagen geregeld kan zijn, zullen consumenten kritischer worden en een snellere uitbetaling eisen, als voorwaarde bij het afsluiten van een polis.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.