nieuws

Schaderesultaat Zwolsche bijna gehalveerd

Archief

De Zwolsche Algemeene Groep heeft in 2000 het resultaat Schade met bijna de helft zien slinken. De totale nettowinst is licht gedaald.

Het Schaderesultaat is bij ZA vorig jaar afgegleden naar f 13,9 (23,8) mln, een daling van 41,6%. Het levenbedrijf boekte een lichte stijging met f 50,3 (47,7) mln. Ook qua premie-inkomen zorgden de schadeverzekeringen voor een daling: f 450,3 mln tegen f 457,1 mln in 1999. Als oorzaken hiervoor noemt ZA de keuze voor behoud van rendement en de overheidsmaatregelen op het terrein van de ziektekosten. De premie-inkomsten uit levensverzekeringen zijn met 13,5% gegroeid tot f 440,6 (388,3) mln. De Zwolsche schrijft de groei toe aan de introductie van de nieuwe lijn universal-lifeproducten.
De totale omzet is vorig jaar gestegen tot f 1.104,3 (1.041,4) mln. ZA boekte over 2000 een nettowinst van f 58,2 (61,0) mln; het resultaat voor belastingen bedroeg f 87,0 (85,6) mln. De Zwolsche kondigt voor dit jaar onder meer premieverhogingen aan om het tij op schadegebied te keren.
De aandelen van de Zwolsche Algemeene Groep zijn sinds eind vorig jaar volledig in handen van het Franse AGF International, moederbedrijf van Royal Nederland.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.