nieuws

Schadegarant wil verder met kleiner aantal garages

Archief

De Stichting Schadegarant wil de overeenkomsten met alle 2.650 herstelbedrijven waarmee zij zaken doet, beëindigen. Vervolgens zullen er nieuwe afspraken gemaakt worden met een kleine selectie van bedrijven met een hoog omzet- en kwaliteitsniveau.

De samenwerking met de schadeherstelbedrijven heeft in de afgelopen jaren niet genoeg besparing opgeleverd, zegt J.P. van Aardenne, secretaris van de Stichting in een toelichting. Alle aangesloten herstelbedrijven ontvingen afgelopen week een brief waarin Van Aardenne schrijft dat de formule van Schadegarant zich in de afgelopen jaren bewezen heeft op het punt van het bieden van voordelen voor de verzekerde die met schade te maken krijgt: snelle service, gegarandeerde reparatiekwaliteit en vrijwel geen bijkomende kosten.
“Daarmee is echter slechts één van de doelstellingen van Schadegarant bereikt”, aldus Van Aardenne. Een andere doelstelling was die van het halen van efficiëncy-voordelen, maar dat is volgens Schadegarant onvoldoende gerealiseerd. Het aantal bedrijven waarmee samengewerkt wordt, is volgens de secretaris van Schadegarant te groot. Daarom worden alle overeenkomsten met ingang van 30 juni a.s. opgezegd. Vóór die tijd zullen de bedrijven waarmee Schadegarant tegen nieuwe voorwaarden opnieuw in zee wil, bericht ontvangen.
Het gerucht dat Schadegarant een samenwerking zou willen aangaan met Topherstel, een vergelijkbare organisatie die is opgezet door de ‘Rotterdamse’ autoverzekeraars, wordt door beide partijen ontkent.
Van Aardenne: “Niet genoeg besparing”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.