nieuws

Schadegarant koppelt systeem Screen aan polisdatabanken

Archief

Screen, het elektronische autoschadesysteem van Schadegarant, is gekoppeld aan de polisdatabanken van Aegon, Generali, Hooge Huys en Nationale-Nederlanden.

Om een schade aan te melden in Screen, moet een zogeheten digitaal Bewijs van Verzekeringsdekking (BVD) worden aangemaakt. De daarvoor benodigde polisgegevens worden in het systeem nu automatisch meegenomen door de koppeling van de databanken. De invoer van het BVD verloopt via een aparte Screen-knop op www.schadegarant.nl.
Aan de hand van het digitale paspoort wordt een check uitgevoerd, waarna de assurantieadviseur gebruik kan maken van de mogelijkheid om een BVD af te geven. Naast het selecteren van de verzekeraar hoeft het intermediair alleen nog kenteken en polisnummer in te vullen. Een ander voordeel is de mogelijkheid om afgegeven BVD’s te archiveren.
De polisgegevens van Aegon, Axent/Aegon, Generali, Hooge Huys en NN worden nu automatisch toegevoegd. De overige Schadegarant-verzekeraars worden op korte termijn toegevoegd. De mogelijkheid om een BVD af te geven met gebruikmaking van het SER-nummer, zoals voorheen, blijft bestaan. Bij deze werkwijze is het echter niet mogelijk om het BVD met polisgegevens te verrijken en afgegeven BVD’s te archiveren of te raadplegen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.