nieuws

Schadebedrijf Generali uit rode cijfers

Archief

De forse reorganisaties bij Generali lijken hun vruchten af te werpen. In 1995 klom het schadebedrijf uit de rode cijfers en boekte een bruto winst van f 5,3 (-7,1) mln. Door een sterke daling in de koopsomproduktie leverde het levenbedrijf wat winst in: f 33,7 (37,1).

De netto winst van Generali kwam uit op f 27,1 mln, waarvan f 18,1 mln aan het eigen vermogen werd toegevoegd. De grootste winst was andermaal afkostig van het levenbedrijf, waar de bruto premie-inkomsten stagneerden op f 260,5 (260,4) mln.
Door sterk verhoogde tarieven in de autobranche groeiden de bruto premies van het schadebedrijf naar f 217,4 (195) mln. De autobranche bleef desondanks verliesgevend. De ombuiging van verlies in winst voor het gehele schadebedrijf was vooral te danken aan een dalende schadelast.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.