nieuws

Schade zorgt voor groei bij NVA-leden

Archief

De provisie-inkomsten uit schadeverzekeringen zijn bij NVA-kantoren in het eerste halfjaar met 8% gestegen.

Dat blijkt uit een enquête onder 190 leden van de branche-organisatie. Dit NVA-enquête is gericht op ‘conjunctuur’, en vraagt dus niet naar absolute cijfers maar naar procentuele veranderingen ten opzichte van het eerste halfjaar van 1999.
De totale omzet van een NVA-kantoor steeg gemiddeld met nog geen 4%. Oorzaak voor die achterblijvende groei – in relatie tot de schadeprovisies – is de hypotheekmarkt, waar de inkomsten met 8,6% daalden. In het kielzog daarvan zakten de levenprovisies met 1,5%. De inkomsten uit overige financiële dienstverlening namen daarentegen weer met 9,3% toe.
De totale omzet is afkomstig van 4,4% meer polissen, 3% meer klanten en 2,6% meer medewerkers. Ruim 15% van de ondervraagde NVA-leden zegt in de laatste zes maanden een portefeuille te hebben overgenomen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.