nieuws

Schade restitueert 30% van aov-premie

Archief

Schadeverzekering Metaal en Technische Bedrijfstakken (voorheen Metaalnijverheid) heeft over 1998 eenmalig 30% over de brutopremie gerestitueerd. Daartoe werd f 33,2 mln onttrokken aan de winstdelingsreserve.

Schadeverzekering Metaal en Technische Bedrijfstakken boekte vorig jaar een brutopremie van f 111,6 (97,7) mln uit vrijwillige verzekering van inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid. De premie eigen rekening steeg tot f 112,1 (96,8) mln, als gevolg van een no-claimbonus van herverzekeraars. Met ingang van dit jaar is de stop-lossherverzekering niet voortgezet.
De omzet van NV Schade, zoals de verzekeraar kortweg wordt aangeduid, steeg naar f 190,0 (134,2) mln, mede door fors hogere beleggingsopbrengsten van f 77,4 (36,2) mln. De bedrijfskosten kwamen uit op f 10,6 (11,3) mln.
Het technisch resultaat daalde naar f 47,8 (51,4) mln. Ook dit jaar is een premierestitutie van 30% over de brutopremie voorzien, aldus de directie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.