nieuws

Schade door grote branden in eerste kwartaal verdubbeld

Archief

Grote branden, met een schadebedrag van meer dan € 1 mln, veroorzaakten in het eerste kwartaal van dit jaar voor ruim € 82 mln aan schade, meldt het Verbond van Verzekeraars. Dat is meer dan het dubbele van dezelfde periode in 2004, toen een schadelast van € 40 mln werd genoteerd. In vergelijking met de laatste twee kwartalen van 2004 is de schade echter niet extreem hoog.

Het aantal grote branden viel met dertien stuks wel mee in het eerste kwartaal. Vorig jaar waren het er nog zeventien en twee jaar geleden achtendertig. Dat de schade toch relatief hoog uitviel, schrijft het Verbond toe aan drie uitschieters, die samen goed waren voor € 60 mln schade: een brand in een melkpoederfabriek in Leeuwarden (schade: € 29 mln), een brand in een kunststofverwerkende fabriek in Raamsdonksveer (€ 17 mln) en een brand in een zeepfabriek in Oss (€ 15 mln).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.