nieuws

Schade bij kerkenverzekeraar Donatus weer op oude niveau

Archief

Door vernieuwing van het automatiseringssysteem stegen vorig jaar de kosten bij ‘kerkenverzekeraar’ Donatus met 54% naar f 7,1 mln.

Donatus, de verzekeraar voor gebouwen in de kerkelijke en sociale sector, had vorig jaar een inkomen uit de brandsector van f 27,4 (26,1) mln. De schade voor eigen rekening kwam uit op f 4,0 mln. In 1998 was dit f 4,4 mln (in het totaal ging het als gevolg van twee brandstichtingen om f 12,3 mln, maar het grootste deel hiervan kwam voor rekening van herverzekeraars). Het verzekerd kapitaal bedroeg f 43,4 (40,5) mld.
Donatus verzekert ook het casco-risico van wagenparken die horen bij de verzekerde objecten (bijvoorbeeld kloosters). Het betreffende inkomen bedroeg f 2,3 (2,4) mln. De schade voor eigen rekening kwam uit op f 2,8 (2,1) mln.
Het totale batig saldo van f 18,8 (20,4) mln werd als volgt verdeeld: f 13,7 (12,0) mln (50% van de premie) werd gerestitueerd aan de brandverzekerden, f 1,8 (2,6) mln ging naar de vennootschapsbelasting, en f 3,3 (4,8) mln werd toegevoegd aan de algemene reserve die hiermee op f 56,9 mln kwam.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.