nieuws

SAR van start met A-register

Archief

De Stichting Assurantie Registratie (SAR) heeft de erkenningsregeling voor Registeradviseurs in Assurantiën (RAIA) gelanceerd. Ook is het bestuur uitgebreid met Hans de Boer, voorzitter van MKB-Nederland.

Het nieuwe register is bedoeld voor adviseurs die in het bezit zijn van het A-diploma en minimaal drie jaar werkzaam zijn in de branche. Net als bij het Register Makelaar in Assurantiën (RMIA) komt er een personen- en bedrijvenregister. De feitelijk leider moet onder meer op persoonlijke titel jaarlijks zeven PE-punten behalen. Voor bedrijven geldt dat moet worden voldaan aan de PE-verplichtingen die zijn voorgeschreven door NVA en NBVA, waarbij de feitelijk leider zijn persoonlijke punten mag inbrengen. De SAR zal alle SER-ingeschrevenen met een A-diploma aanschrijven met het verzoek zich aan te melden voor het register.
De SAR onderscheidt nu drie kwaliteitsniveaus: A-plus (RMIA), A (RAIA) en B-plus (Registerbemiddelaar in Assurantiën). Voor dit laatste niveau moet komend jaar een RBIA-register worden geopend. Verder wordt gestudeerd op aparte registers voor EB- en pensioenadviseurs.
Bestuur
Het bestuur van de SAR is uitgebreid met Hans de Boer, voorzitter van MKB-Nederland. “De registermakelaar en -adviseur zijn dé assurantieadviseurs van het mkb. Daarom is het goed dat wij direct betrokken zijn bij de inrichting en uitvoering van deze registers”, zegt De Boer. Het SAR-bestuur bestaat verder uit voorzitter Bob Veldhuis, secretaris Ab Swildens, penningmeester Uri Coronel en voorzitter testcommissie Piet van der Made.
SAR-voorzitter Bob Veldhuis (rechts) schudt het nieuwe bestuurslid Hans de Boer de hand.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.