nieuws

Sanering voorspeld onder Duitse particuliere zorgverzekeraars2

Archief

Een ingrijpende concentratiegolf in de particuliere zorgverzekeringssector

Dat verwacht topman Jan Boetius van DKV, één van de marktleiders in de sector. Hij schrijft dat onder meer toe aan het feit dat de ziektekostenverzekering in Duitsland de laatste tijd van diverse kanten onder druk staat. Zo neemt mede door de vergrijzing de medische consumptie toe, blijven de financiële resultaten achter en is er door de discussie over een volksverzekering vooral politieke onzekerheid over wat de Duitse regering met de particuliere ziektekostensector voorstaat. Daar staat als lichtpuntje tegenover dat de markt voor aanvullende ziektekostenpolissen steeds meer mogelijkheden biedt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.