nieuws

Sampo neemt Britse portefeuille over

Archief

Sampo Industrial Benelux in Rotterdam neemt de Britse activiteiten van Colonia Baltica over, exclusief de branche transport. De transactie heeft eind deze maand zijn beslag.

Colonia Baltica, een joint-venture van Colonia (Axa) en Baltica, heeft in Groot-Brittannië vestigingen in Londen, Birmingham en Manchester. Deze kantoren en de 22 betrokken medewerkers gaan mee over naar Sampo. De over te nemen schadeportefeuille, exclusief transportverzekeringen, omvat een brutopremie-omzet van f 68 mln per jaar.
Met de transactie en de eerder overgenomen AGF-activiteiten in Duitsland bedraagt de brutopremie-omzet van Sampo Industrial Benelux, een dochter van de Finse verzekeringsgroep, op jaarbasis zo’n f 270 tot f 300 mln. De Rotterdamse vestiging heeft 27 medewerkers en is goed voor een brutopremie-omzet van f 55 mln per jaar, aldus algemeen directeur mr. Jan de Jong.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.