nieuws

Sampo Industrial koopt Duitse AGF-bedrijven

Archief

De in ons land gevestigde Sampo Industrial Insurance, onderdeel van de Finse Sampo-groep neemt alle Duitse activiteiten over van de Franse verzekeraar AGF.

Met de overname van de werkmaatschappijen Allgemeine Feuer und Unfallversicherungsgesellschaft en AGF Marine Aviation Transport (beide 86 medewerkers) zegt Sampo haar positie te verstevigen als innovatieve industrieverzekeraar in Duitsland. “De acquisitie onderstreept het belang dat wij toekennen aan de Duitse verzekeringsmarkt in onze Europese groeistrategie”, zegt directeur Eero Holma van Sampo Industrial Insurance.
Door de acquisitie is het aantal vestigingen van Sampo Industrial in Duitsland uitgebreid. Kantoren zijn er nu in Berlijn, Frankfurt, Hamburg, Keulen, München, Münster, en Saarbrücken (in totaal 111 medewerkers), die gezamenlijk een brutopremie-omzet genereren van f 149 mln. Inclusief de vestigingen in Antwerpen, London en Rotterdam heeft Sampo Industrial (159 medewerkers) nu een brutopremie-inkomen van ongeveer f 233 mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.