nieuws

Ruim driekwart Brits verzekeringskader neemt niet alle vakantiedagen op

Archief

Leidinggevenden en ander kaderpersoneel bij Britse verzekeringsbedrijven komen niet of nauwelijks los van hun werk

Maar liefst 77% van hen neemt niet alle vakantiedagen op, gaat vanwege het werk later met vakantie of komt eerder terug, zo blijkt uit het jaarlijks onderzoek van het Chartered Managament Institute. Eenderde zegt eerder aan het werk te gaan om bepaalde werkzaamheden op tijd af te kunnen krijgen en eenzelfde percentage doet dat vanwege het vele werk dat op hen te wachten ligt. Meer dan de helft (52%) verwacht bij afwezigheid van één week meer dan honderd e-mails te hebben en 3% zelfs meer dan 500. Eén op de tien onderbreekt zelfs zijn vakantie om een belangrijke vergadering bij te kunnen wonen. Meer dan een kwart (27%)neemt een laptop mee tijdens zijn vakantie en 63% is telefonisch of anderszins bereikbaar voor zakelijke doeleinden. Een jaar geleden was dat nog ‘slechts’ 29%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.