nieuws

Ruil Münchener Rück en Allianz

Archief

Münchener Rück en Allianz willen hun wederzijds aandelenbelangen terugbrengen tot 20%.

Momenteel liggen die verhoudingen op 25%. Verder willen ze belangen in andere verzekeringsbedrijven uitruilen. Zo zal Münchener Rück zijn 45%-belang in Bayerische Versicherungsbank (BVB) en zijn 49,9%-belang in Frankfurter Versicherungs AG overdragen aan Allianz, die daarmee voor respectievelijk 90% en bijna 100% eigenaar wordt van die bedrijven.
Anderzijds draagt Allianz 36,1% van de aandelen Karlsruher Lebensversicherungs AG over aan Münchener Rück en 39% van de aandelen in Mercur Assistance. De herverzekeraar krijgt daarmee belangen van 90% in Karlsruher Leben en 63% in Mercur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.