nieuws

RoZeker houdt op te bestaan

Archief

De portefeuille van levensverzekeraar RoZeker wordt per 1 januari 2008 overgedragen aan Interpolis. Met de juridische fusie komt een einde aan het leven van een eens spraakmakende verzekeraar.

RoZeker betrad de markt voor levensverzekeringen februari 1996. De maatschappij was in een half jaar tijd uit de grond gestampt door Robeco Groep, de beleggingstak van het Rabobank-concern. De introductie van de direct writer ging gepaard met een agressieve campagne. Centraal daarin stond het beeld van een worm die uit een appel kruipt, het spreekwoordelijke appeltje voor de dorst. Daarbij werden kreten geplaatste als “Heeft uw koopsompolis last van mee-eters?” en “Wie wordt het eerst rijker van uw koopsompolis: u of degene die hem aanbiedt?”. ?”. Het leverde in het eerste jaar verontwaardigde reacties op van de gevestigde orde, maar ook zevenduizend koopsompolissen.
RoZeker beperkte zich in zijn aanbod tot verzekeringen met vermogensopbouw als doelstelling. Twee jaar na de oprichting verhuisde RoZeker van Rotterdam naar Arnhem, waar het onderdeel werd van de daar gevestigde direct writer Sterpolis. Die droeg zijn portefeuille in 2003 al over aan moederbedrijf Interpolis. Nu, vijf jaar later, volgt RoZeker dat voorbeeld. De portefeuille telt nog zo’n 30.000 polissen.
jaar geleden de levensverzekeringsmarkt betrad.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.