nieuws

Royal Nederland groeit door in levensegment

Archief

Het bruto premie-inkomen van Royal Nederland is in de eerste drie maanden gegroeid met 11% naar f 434,9 (393,0) mln. De omzet groeide naar / 499,6 (456,9) mln. De nettowinst verbeterde tot f 23,6 (19,4) mln.

Vooral de groei van de levenpremies is opvallend. Het levenbedrijf boekte in het eerste kwartaal een bruto premie-inkomen van f 134,8 (91,8) mln, waarvan f 77,7 (57,2) mln aan premiebetalende posten. De sterke groei manifesteerde zich onder meer in het segment semi-collectieve pensioenen, aldus de maatschappij.
Het bedrijfsresultaat beliep f 7,4 (3,2) mln. Het verzekerd kapitaal naderde de grens van f 10 mld. Het schadebedrijf zag het premie-inkomen teruglopen naar f 300,1 (301,2) mln. Het brutoresultaat steeg naar f 15,3 (12,7) mln. Dit werd veroorzaakt door de verbeterde resultaten in de motorrijtuigenbranche, waarin zowel de schadefrequentie als het aantal diefstalschaden afnam. In de brandtekening werd verlies geboekt door de combinatie van een dalende premiespiraal en een toename van grote brandschaden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.