nieuws

Royal Nederland 60% meer winst dankzij schadebedrijf

Archief

Mede dankzij een forse verbetering van het technisch resultaat in het schadebedrijf heeft Royal Nederland vorig jaar een nettowinst geboekt van f 78,7 mln (+60%). De omzet is gestegen tot f 1,5 (1,3) mld.

Het technisch resultaat van het schadebedrijf is in 1996 met bijna 81% toegenomen tot het historische hoogtepunt van f 62,4 mln, aldus Royal Nederland.
De maatschappij zegt de resultaatsverbetering toe te schrijven aan zowel een dalende schadefrequentie in de branche motorrijtuigen als een lager aantal autodiefstallen. Royal is de zevende autoverzekeraar van ons land.
Het bruto premie-inkomen van het schadebedrijf is vorig jaar met 3% gestegen naar f 844,2 (821,1) mln.
Levenbedrijf
De brutowinst van het levenbedrijf van Royal is vorig jaar verachtvoudigd tot f 17,5 (2,2) mln. In het negende jaar van zijn bestaan heeft het levenbedrijf daarmee een substantiële bijdrage aan de groepswinst geleverd.
De nieuwe productie leven bedroeg vorig jaar f 246,6 (181,5) mln. Het bruto premie-inkomen groeide tot f 392,7 (262,4) mln, waarvan periodieke premies f 256,4 (161,2) mln en koopsomposten f 136,3 (101,2) mln. Het verzekerd kapitaal nam toe met 44% tot f 9,2 (6,4) mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.