nieuws

Roy-data actief

Archief

Papieren royementsverklaringen behoren voorgoed tot het verleden. Motorrijtuigenverzekeraars zijn sinds 1 september verplicht hun royementsgegevens geautomatiseerd aan te leveren bij de databank van het Verbond: Roy-data.

Het gaat daarbij om beëindigingsgegevens en informatie over het aantal positieve dan wel negatieve schadevrije jaren van verzekerden. In Roy-data worden de royementsgegevens met een positief aantal schadevrije jaren maximaal tien jaar bewaard.
Overigens zijn verzekeraars nog wel verplicht hun vertrekkende cliënten een royementsbevestiging te verstrekken, met informatie over het aantal opgebouwde schadevrije jaren, zoals vastgelegd in Roy-data.
ABZ Nederland heeft Roy-data gebouwd en draagt zorg voor de technische exploitatie. Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars (EPS) is namens het Verbond opdrachtgever en exploitant van het systeem.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.