nieuws

Roermondse bemiddelaars moeten bankieren met faillissement bekopen

Archief

Omdat het bedrijf zonder vergunning voor bankier speelde, is op aanvraag van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) het faillissement uitgesproken over Nedu Assurantiën VOF (voorheen Alfass VOF) in Roermond. Ook de vennoten Ron Vijzelaar en John Scott zijn failliet verklaard.

De curatoren zijn bezig met het in kaart brengen van een “kerstboom aan ondernemingen”. Het bankieren door Alfass VOF kwam in het najaar van 2005 in beeld bij een bedrijfscontrole door gedragstoezichthouder AFM.
Deze constatering werd doorgespeeld aan DNB, die de activiteiten terstond verbood. Op dat moment hadden zeker 25 klanten nog voor een totaalbedrag van circa _ 1,1 mln te goed. Inmiddels is daarvan ongeveer de helft terugbetaald. Uiteindelijk zag DNB zich genoodzaak het faillissement aan te vragen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.