nieuws

Risicotarief Ohra voor niet-rokers

Archief

Ohra biedt in de loop van deze maand een overlijdensrisicoverzekering waarbij in de tarifering onderscheid wordt gemaakt tussen rokers en niet-rokers.

Concerngenoot Delta Lloyd, dat zich sinds afgelopen najaar serieus mengt in de strijd om overlijdensrisicoverzekeringen, ziet hier vooralsnog vanaf. ABN Amro Verzekeringen, een ander zusterbedrijf, kent al langer niet-rokerstarieven.
De overlijdensrisicopremie wordt voor een niet-roker bij Ohra zo’n 15% tot 10% goedkoper dan voor een roker. Die laatste groep gaat tot 5% meer betalen dan het oude ‘doorsneetarief’, terwijl niet-rokers er ten opzichte van de oude situatie ruim 10% op vooruit gaan.
Ohra is, voorzover bekend, de veertiende levensverzekeraar die aparte tarieven voor rokers en niet-rokers in overlijdensrisicoverzekeringen hanteren. De lijst wordt gevormd door: ABN Amro, Allianz, Cardif, Cordares, DBV, DSB Leven, Falcon, De Goudse, Legal & General, Leidsche, Ohra, Reaal, VVAA en Zwitserleven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.