nieuws

Rij voor digitaal paspoort groeit

Archief

De wachttijd voor het verkrijgen van een ‘digitaal paspoort’ kan tot drie weken oplopen. Dat meldt de verstrekker ervan, ADB Business Services. “In juli kwamen er dagelijks ongeveer honderd tot honderdvijftig aanvragen binnen”, aldus ADP. Voor de verwerking ervan is een groep van circa tien mensen aangenomen.

Het paspoort (kosten € 60) is noodzakelijk voor tussenpersonen die in oktober bij de Stichting Financiële Dienstverlening een WFD-vergunning willen aanvragen. Op dit moment hebben zo’n drieduizend kantoren een paspoort gekregen van ADP. Bij de stichting hebben zich nu ruim vijfduizend belangstellenden voor een WFD-vergunning aangemeld.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.