nieuws

Ribank neemt MoneyCare over

Archief

Ribank heeft de aandelen van MoneyCare overgenomen van Aktiva Financiële Dienstverleners.

“De activiteiten van MoneyCare passen bij onze activiteiten gericht op de intermediaire markt van ons merk De Nederlandse Voorschotbank”, zegt Ribank-marketingmanager Bas Boelhouwers. “De Nederlandse Voorschotbank bedient het in krediet gespecialiseerde intermediair. MoneyCare begeleidt andere typen en meer algemene tussenpersonen, zoals assurantieadviseurs. MoneyCare heeft de aandacht en expertise om die meer te begeleiden.”
MoneyCare voorziet ruim 350 financiële dienstverleners van kredietproducten. MoneyCare heeft acht medewerkers in dienst en een bemiddeld vermogen van _ 50 mln. Het bedrijf blijft gevestigd in Dordrecht, maar zal wel een grotere kantoorruimte betrekken op het huidige adres.
Ribank is een dochteronderneming van Sofinco, de werkmaatschappij van de Crédit Agricole Group die gespecialiseerd is in consumptief krediet. Ribank heeft 85 medewerkers in dienst en de uitstaande portefeuille bedraagt ca. _ 550 mln. Sinds 1 februari 1999 verstrekt Ribank kredieten via het intermediair onder de merknaam De Nederlandse Voorschotbank. Van het uitstaande saldo valt _ 450 mln onder het merk De Nederlandse Voorschotbank.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.