nieuws

Resultaat De Friesland fors verbeterd

Archief

Het concernresultaat van De Friesland Zorgverzekeraar verbeterde vorig jaar met € 20 mln van € 12 mln tot € 32 mln. 

Het brutopremie-inkomen uit particuliere hoofdverzekeringen bedroeg € 51,8 (47,7) mln. Met uitkeringen was een bedrag gemoeid van € 47,0 (44,1) mln. De bedrijfskosten bedroegen € 4,7 (4,5) mln. De aanvullende (ziekenfonds)verzekeringen leverden een premie-inkomen op van € 55,6 (39,5) mln. Aan uitkeringen werd € 40,6 (28,0) mln uitgegeven. De bedrijfskosten bedroegen € 5,7 (5,8) mln. 
Aangezien De Friesland beide bedrijfsonderdelen afgelopen jaren heeft samengevoegd, is het resultaat niet meer gesplitst. Het technisch resultaat bedroeg € 10,5 (7,1) mln. De beleggingen brachten € 2,0 (4,8) mln op. Dit brengt het nettoresultaat op € 12,5 (11,8) mln. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.