nieuws

Resultaat CARe stijgt 50%

Archief

CARe Schadeservice, onderdeel van de Athlon Groep, heeft in Nederland over het eerste halfjaar van 2001 een resultaat geboekt van ( 6,0 mln, 50% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De omzet van de 43 Nederlandse vestigingen steeg met 18% tot ( 85,9 mln. De Belgische tak van CARe, vorig jaar opgestart, leverde een nog bescheiden bijdrage aan het resultaat van circa ( 220.000. Moeder Athlon behaalde een omzetgroei van 14% tot ( 1,4 (1,2) mld. De nettowinst daalde met 15% tot ( 26,9 (31,5) mln.
Athlon gaat zich toespitsen op internationale uitbreiding van de lease- en schadeherstelactiviteiten. Daartoe worden de dealer- en verhuurbedrijven afgestoten. Athlon hoopt het Duitse verhuurbedrijf CC Raule (verlies ( 9 mln) voor het eind van dit jaar te verkopen. Over de verkoop van de negen Nederlandse dealerbedrijven en één schadeherstelbedrijf, met in totaal 460 medewerkers goed voor een omzet van ( 551 mln, is al een intentieverklaring getekend met de Stern Groep, die o.m. autobedrijven en benzinestations exploiteert.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.